Interview – Theo Samson weet wat er speelt

Al vijf jaar een bekend gezicht in gebouw 7; Theo Samson van The Rock. Om nog beter te begrijpen wat hij nu doet, is het leuk om te kijken naar zijn verleden. Zo werkte hij ooit bij de Heerlense platenzaak Satisfaction waarna hij in 1997 z’n eigen rock- en metalzaak in Roermond opende. Een trefpunt in de stad, zeker nadat ook een tattoo- en pierce artist hun intrede maakten. “Een kroeg zonder bier, maar met muzikale voeding. “

Na 8 jaar in Roermond begonnen Theo’s promotiewerkzaamheden de overhand te nemen. Hij had immers een behoorlijk netwerk opgebouwd. Tegenwoordig (mede)organiseert hij shows, producties en doet hij de promotie voor verschillende bands en labels. (hoofdzakelijk Duitse, zijn tweede taal) Maar ook voor shows enevents in de Euregio weet men Theo te vinden. Daarnaast verzorgt hij busreizen naar festivals, Concerten en ook de verkoop van platen/CD’s is nooit gestopt, hetzij nu online.

Volgens hem is ©-mill de perfecte uitvalsbasis voor dit alles. Zo werkt Theo regelmatig samen met videoproducers en webbouwers uit gebouw 7. En ook de bereikbaarheid naar grote steden is perfect: “Drie kwartier Keulen, uurtje Brussel, uurtje Antwerpen.” Andersom trouwens ook, wereldsterren zoals Danko Jones weten ©-mill inmiddels te vinden. Een welkome afwisseling in hun drukke reisschema’s.

Door al die jaren heen heeft Theo een uitgebreid netwerk opgebouwd, niet alleen met bands en platenlabels maar ook van muziekliefhebbers uit de regio. Omdat Theo weet wat er speelt, bracht hem dat op een idee. Een fysieke mailing per kwartaal naar meer dan 3000 thuisadressen. Hierin staan (Eu)regionale concerten, bandtours en albumaankondigingen. Een gewaardeerde en persoonlijke manier van promotie in deze wereld van vluchtige social media en online nieuwsbrieven. Wil je deze mailing zelf ontvangen of beter nog: erin adverteren? Dat kan! Stuur een mailtje aan Theo en hij voorziet je van alle info. Naar eigen zeggen probeert Theo het plaatje nu op een andere manier rond te maken, zeker nu advertenties van zalen en andere organisaties tijdelijk zijn weggevallen.

Nog geen genoeg gekregen van Theo? Iedere dinsdag- en zondagavond is hij te horen op Radio Parkstad met zijn programma’s Rock On Your Radio en Rock Ballads. Stuur dan vooral je rockverzoekjes in want zoals Theo zou zeggen: “Anders kon ik net zo goed met mijn koptelefoon op naar m’n eigen liedjes gaan luisteren.”