De Breakfast Club | 18 juli

Yes! Bijna tijd voor de Breakfast Club. Noteer 18 juli daarom nu al in je agenda en meld je hier aan! Tijdens deze editie geven we het woord aan Jetse Simons. Hij zal de Millers bijpraten en inzicht geven hoe je life-style (positieve) invloed kan hebben op (het voorkomen van) moderne ziektebeelden zoals een burn-out, depressie en laaggradige ontstekingen.

Kort door de bocht kunnen we pas begrijpen waar onze klachten vandaan komen (of het nu een burn-out, depressie of laaggradige ontsteking is) als we weten waar we zelf als mensheid vandaan komen (evolutieleer). Vanuit dat oogpunt wordt er gekeken naar het functioneren van ons lichaam (zoals het al 500.000 jaar werkt en blijkbaar is het werkingsmechanisme nog steeds hetzelfde als toen). Met die wetenschap kunnen we het een en ander verklaren, begrijpen en er links of rechts ook nog in verbeteren.

Dat verbeteren heeft betrekking op onze life-style. Het is vaak confronterend om te horen dat je wellicht iets aan je life-style mag veranderen. Het is en blijft de keuze van de mens zelf. Wil je er iets aan doen, dan is het handig om te weten waarom. Daar kom ik om de hoek kijken: stap 1 is begrijpen waarom. Stap 2 is er iets aan doen. Stap 3 is volhouden.

De volgende punten komen aan bod:

1. Evolutie 2. Stress 3. Voeding 4. Beweging 5. Dit allen samen omvat je een deel van je life-style.

Programma

07.30 Ontbijt

08.00 Start presentatie

09.00 Einde

P.s. in de maand augustus zal er geen BFC plaatsvinden.