Ich bau dir ein Schloss op ©-mill

Ich bau dir ein Schloss, een streekverhaal over een gedroomde toekomst, keert terug naar de Oostelijke Mijnstreek en wel naar ©-mill!

Op 14 en 15 oktober aanstaande zal Toneelgroep Maastricht, wegens grote belangstelling, twee extra voorstellingen geven. Wil je verzekerd zijn van een kaartje? Twijfel dan niet te lang, de kaartverkoop is al gestart. Voor meer informatie en kaartverkoop verwijzen we je naar: www.toneelgroepmaastricht.nl of Tel. 043 350 30 50.

Over de voorstelling

Een succesvolle architecte, keert terug naar haar geboortestreek. Daar wacht haar een droomopdracht: ze is gevraagd in tijden van krimp de streek opnieuw te helpen uitvinden en opbouwen. Verrijkt door haar jarenlange afwezigheid ontwikkelt ze een masterplan dat haar geboortegrond de toekomst in moet loodsen. Maar de veranderingen worden niet door iedereen gedragen. Waarom aarzelt eigenaresse Bettina om haar café te verkopen? Is zij bang voor de toekomst? En hoe gaat de architecte om met de demonen uit haar verleden? Het blijkt niet eenvoudig de verschillende werelden met elkaar te verbinden.

Actrice Mieneke Bakker en journalist Wiel Beijer zijn beiden afkomstig uit de vroegere Oostelijke Mijnstreek, en hebben hun geboortegrond zien veranderen van economisch hart naar krimpregio. Samen schreven ze Ich bau dir ein Schloss, waarin ze eigen observaties en die van anderen, van vroeger en van nu, samenvoegen. Een ode aan een niet vergeten verleden en een gooi naar een gedroomde toekomst.

Ich bau dir ein Schloss is een co-productie met Internationale Bauausstellung Parkstad Limburg en Cultura Nova. De voorstelling duurt 1 uur en 15 minuten.