Let’s introduce: MTSR Mensen. Gezondheid. Werken.

Hoe belangrijk is het dat je gewoon kunt deelnemen aan de samenleving? Dat je thuis lekker in je vel zit, je sociale contacten goed op de rit hebt en dat je werk hebt? Ondertussen zijn het bijna eerste levensbehoeften. Iedereen komt op een punt in zijn leven waarin zaken niet lekker lopen en problemen kunnen ontstaan en daar biedt MTSR ondersteuning in aan. Voor een buitenstaander is het pakket dat ze bieden misschien heel breed, maar Marrieke Breuer licht het pakket aan ons toe. ‘We zijn er voor iedereen!’ Lees er alles over in Let’s Introduce: MTSR.

‘We weten wat we willen en kunnen en daar gaan we ook voor.’

Marrieke: ‘MTSR bestaat dit jaar 15 jaar. Het voelt echt alsof we ons bewezen hebben. De algemeen directeur, Joyce Zuidam, is ooit begonnen met een fysiotherapiepraktijk en kwam hier veel mensen tegen met klachten op diverse fronten die hen belemmerden goed te functioneren. Zij wilde daar meer mee doen, zorgen dat mensen zich beter staande kunnen houden in ‘het systeem’. Ze is begonnen op het gebied van stressmanagement en re-integratie. Inmiddels is MTSR uitgebouwd tot een multidisciplinair bedrijf van 25 mensen en een aantal ZZP’ers.

MTSR bestaat uit drie takken: de arbodienst, de GGZ / psychologie en de fysiotherapie. De arbodienst is oorspronkelijk de hoofdtak. We zijn een erkende arbodienst van waaruit we alle vragen met betrekking tot mensen, gezondheid en werken beantwoorden. Wat daarbij hoog in het vaandel staat is sociale innovatie. Veel bedrijven zijn bezig met innoveren, vooral op technologisch gebied. Wij zitten juist op de ‘menskant’ ervan: bedrijfsprestaties verbeteren door alle talent uit je mensen te halen. Daar hoort bij dat je op en top functioneert, dus je ook op en top voelt.

Deze tak wordt direct bijgestaan door de zorgkant, bestaande uit de GGZ en de fysiotherapie. Er werken vanuit de basis GGZ en de gespecialiseerde GGZ professionals met allerlei specialismen: psychologen, psychiaters, beeldende therapie etc. Hierdoor zijn er korte lijnen en kunnen we mensen gemakkelijk intern doorverwijzen voor een behandeltraject. Wij geloven niet in wachtlijsten!

Vorige week hebben we het leuke nieuws gekregen dat we als praktijkinstelling door RINO Zuid zijn erkent voor het opleiden van psychologen tot GZ-psycholoog Dit jaar zijn we ook gestart met een afdeling Kind & Jeugd waardoor we het hele gezin de juiste zorg kunnen bieden. Dat biedt weer hele nieuwe perspectieven!

Daarnaast hebben we ook nog een volwaardige fysiotherapiepraktijk. Zo kunnen we zowel fysieke als mentale klachten behandelen. Om mensen zo snel mogelijk en vooral zo goed mogelijk weer terug aan het werk te krijgen. Gewoonlijk ga je óf naar de fysio, óf naar de psycholoog óf naar de Arbodienst. Bij ons staat alles met elkaar in verbinding en kunnen we je dus beter helpen.

De fysiotherapiepraktijk is momenteel in Brunssum (Treebeek) en in Geleen gevestigd. Voor de rest hebben we hier op ©-mill alle diensten in huis.

Een collega van ons kende ©-mill vanuit haar netwerk. Wij merkten de laatste tijd dat we meer marktuitbreiding naar Heerlen kregen, dus zijn hier komen kijken. Het voelde meteen goed. De persoonlijke sfeer die hier heerst, die bieden wij ook. Dat sprak ons heel erg aan. Alles viel op z’n plek en we zijn binnen een paar maanden opgestart!’

MTSR zit in gebouw C, op nummer 18. Bekijk hun vernieuwde website op www.mtsr.nl!