Let’s introduce: Administratiekantoor Ceelen

Ze zitten pas een maand in gebouw C, maar hun ruimte ziet er nu al uit als een tweede thuis. Wij namen een kijkje bij het gezellige kantoor van Administratiekantoor Ceelen en spraken met Fred, Philona en Mark. Zou je ook even moeten doen!

Vertel! Hoe is Administratiekantoor Ceelen begonnen?

Mark: ‘Fred is begonnen met een administratiekantoor in zijn vrije tijd, nu 26 jaar geleden. Dat is uitgegroeid tot zoveel werk dat hij het niet meer alleen kon. Althans, niet in de avonduren.’

Fred: ‘Het werden zoveel uren, dat kon zo niet doorgaan. Tot een klant vroeg: "Waarom begin je eigenlijk niet voor jezelf?" Dat was echt een eyeopener. We hadden er nooit over nagedacht dat een eigen zaak een optie was. Ik heb mijn werkgever gevraagd of ik parttime mocht gaan werken, maar voor hem was het alles of niets. Nou, toen hebben we de stoute schoenen aangetrokken en werd het niets, haha!’

Sinds die tijd is het kantoor jarenlang alleen maar gegroeid.

Philona: ‘We regelen onder andere boekhouding, jaarwerk, loonadministratie, BTW aangiftes en adviezen. Een groot deel van onze klanten zit in de vrije sector. Artiesten, kunstenaars: mensen die creatief bezig zijn. Veel administratiekantoren houden zich hier liever niet aan op, de meeste creatievelingen zijn namelijk redelijk chaotisch. Maar wij genieten ervan, we zijn flexibel en nemen graag die ‘last van hun schouders’ . Fred heeft lang zelf in een band gespeeld, dus we weten een beetje hoe het werkt. Daarnaast zijn we ook erg betrokken bij wat onze klanten doen, we gaan kijken bij concerten en andere zaken.’

Mark: ‘Het is allemaal iets informeler. Er zijn natuurlijk klanten waarvoor je alleen je werk doet, maar bij het grootste gedeelte van de klanten geldt toch dat als we ze tegenkomen in de stad, we er ook meteen iets mee drinken. Veel klanten komen al jaren bij ons. Sommigen brengen zelfs hun kinderen hiernaartoe!’

Philona: ‘Ja! Zo liep van het eerste bandje waar we de administratie voor deden, dat was in 1989, laatst een vader binnen met de vraag of we ook voor zijn zoon de administratie wilden doen. Die ging ook een bedrijf beginnen.

Onze kracht is dat we het kleinschalig houden. Niets ten nadele van grote administratiekantoren, maar Fred heeft er lang gewerkt. We merken dat het in deze branche uniek is dat we betrokken zijn bij wat onze klanten doen. We zijn alledrie ondernemers, dus kunnen ons goed verplaatsen in de situatie van onze klanten.’

Hoe zijn jullie bij ©-mill terechtgekomen?

Philona: ‘We hebben in eerste instantie altijd kantoor aan huis gehad. Toen Mark erbij kwam, werd deze ruimte krap en zijn we verder gaan kijken. Via Jenny van Mana kwamen we hier terecht en dat voelde echt als een warm bad. De ruimte waar we nu zitten, hadden we meteen op het oog. Nog voordat we het contract tekenden, had Mark de inrichting al klaar!’

Fred: ‘We vinden het belangrijk dat je je lekker voelt op je werkplek, hier breng je toch een groot deel van je leven door. De ruimte ligt op het noorden en heeft veel licht, erg plezierig. We willen nog een aantal zaken doen, bijvoorbeeld een loungehoek maken, maar voor nu voelen we ons hier prettig.

Mensen die ons willen leren kennen of graag even binnen willen komen kijken, daar zetten we de deur voor open!’