Let’s introduce: Shift-it

Het ene kantoor zit in Porto, maar Henk van der Wal en Stefan Snoek bevalt het prima in het andere kantoor bij ons in ©-mill. Deze keer in Let’s Introduce: Shift-it!

Shiftit1.png
Het team

‘Shift-it is een platform waar werkgevers en werknemers elkaar online kunnen vinden. De plek waar vacatures worden aangeboden en op banen en stages kan worden gesolliciteerd. Shift-it richt zich specifiek op twee doelgroepen: sociale diensten van gemeentes, vooral in Nederland en Duitsland, en Europese studenten. Bij de sociale diensten wordt aan clienten gevraagd om een profiel/CV aan te maken en aan werkgevers om een vacature aan te bieden. Bij de studententak maken de studenten een profiel/CV aan en wordt aan bedrijven gevraagd stages aan te bieden.

Waarin zijn we onderscheidend van een andere jobsite? In beide gevallen is de tussenpersoon niet meer operationeel, maar kan wel nog steeds een oogje in het zeil houden. Scholen kunnen meekijken bij de koppelingen tussen stagebedrijven en studenten, de sociale diensten kunnen dit bij werkgevers en clienten. Het bedrijf en de deelnemer vinden elkaar dus direct, maar de derde dienst heeft alsnog volledig overzicht.’

Shiftit2.png

De historie van Shift-it ligt bij de echtgenote van een van de oprichters. ‘Zij is ZZP’er in de zorg en liep in 2012 tegen het probleem aan dat haar VAR werd afgekeurd, zoals bij vele ZZP’ers in de zorg toen. Oorzaak hiervan was dat er volgens de Belastingdienst sprake was van verkapte dienstverbanden. Toen dachten wij: dit kan anders. Als we de tussenpersoon eruit halen en ervoor zorgen dat ZZP’ers direct bij werkgevers contracten kunnen afsluiten, worden de uren beter verdeeld.’

‘In die periode kwamen we in contact met de sociale diensten van Brunssum, Onderbanken en Landgraaf, genaamd ISD BOL. Daar is het platform nu operationeel. We benaderen studenten en scholen om stages aan te bieden en hebben contact met andere sociale diensten om een zo breed mogelijk aanbod te genereren.’

Deze week start een actie van Shift-it om stagiaires in Nederland en Duitsland te vragen hun stagebedrijven aan te melden en een review achter te laten. Heb jij als Miller nog wel een vacature of een stagiair(e) die een mooie review kan schrijven over je bedrijf? Laat het even weten bij Shift-it in gebouw B, de deur staat altijd open!

Voor meer informatie kijk op www.shiftit.me.