Kippevel momenten en een geweldige opbrengst van Alpe D’Huzes

Donderdag 4 juni was het een bijzondere dag. Toen beklom onze Frank Jeuring, samen met zijn zus en 4.000 andere enthousiastelingen, de Alpe d’Huez om zich in te zetten voor de strijdt tegen kanker. Hij vertelt zijn verhaal en deelt zijn ervaringen!

"Na lang wachten, veel voorbereiding en veel zenuwen was het afgelopen donderdag 4 juni eindelijk zover: Alpe D’HuZes. Het moet gezegd worden: het was een zeer bijzondere en emotionele dag.

Het gehele feest startte om 4.30 uur ’s nachts in het Franse Bourg d’Oisans. Aangezien we in een hotel dichtbij de finish verbleven, betekende dat dat je als deelnemer om 2.30 uur in de nacht aan de pasta zat en om 3.00 uur op de fiets naar beneden afdaalde.

Dat klinkt vroeg en dat is het zeker ook, maar de gehele afdaling is een echt kippenvel moment!

Alle dalende fietsers vormen gedurende de hele route een verlicht lint en in elke bocht staan kaarsjes. Deze kaarsjes zijn ter steun voor diegene die zelf tegen de ziekte vecht of ter nagedachtenis aan iemand die inmiddels de strijd heeft verloren.

Ook de eerste klim is prachtig wanneer je in het donker met nog circa 4.000 mensen de Alpe bedwingt.

De klim van ongeveer 14 kilometer is door de aparte gesprekken op de fiets, de aanwezigheid van veel publiek en muziek goed te doen. De grootste tegenstander is uiteindelijk het weer: de temperatuur loopt op tot 44 graden en rond 17.00 uur krijgen we regen en onweer over ons heen! Dat laatste zorgt natuurlijk voor een heroïsche laatste beklimming, maar in niets lijkt het op de strijd die dagelijks door veel kankerpatiënten wordt gestreden.

Aan het einde van de dag wordt duidelijk dat we als team (Alpenkanjers 1 t/m 4) € 130.000,- bij elkaar hebben gefietst, wat ruim boven de verwachting is! De totale opbrengst van Alpe D’Huzes op dat moment is ruim € 11,4 miljoen.

De gehele week was een bijzondere herinnering en voor eenieder die zowel iets met fietsen als met het goede doel heeft, is het een absolute aanrader!"

alpe1.jpg

alpe2.jpg

alpe3.jpg

alpe4.jpg

alpe5.jpg

alpe6.jpg