KUNST: MIJN-ART COLLECTIEF:

Tot en met december zijn de muren van onze expositie-‘allee’ in gebouw A gevuld met werken van Mijn-Art Collectief.

Wie zijn wij, de exposanten in C-Mill in de laatste maanden van 2014?

Onze passie voor schilderen en tekenen heeft ons als groep bij elkaar gebracht. We leerden elkaar kennen op de Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten in Maasmechelen (België) en daar merkten we hoe fijn en inspirerend het was om ons werk met elkaar te bespreken.

Tegen het einde van onze opleiding vatten we het plan op om na ons afstuderen gezamenlijk verder te gaan en zo richtten we anderhalf jaar geleden ons “Mijn-Art Collectief” op.

In de naam van ons collectief zit onze verbondenheid met deze streek, waar het werk in de mijnen zo lang het leven bepaalde. Dat begon al in Maasmechelen, want de Academie is gevestigd in een voormalig mijngebouw. Onze eerste gezamenlijke werkruimte was in de oude mijnschool in Heerlen, hoewel we inmiddels een andere ruimte hebben gevonden in Sittard.

“Mijn-Art” heeft echter niet alleen betrekking op de mijnen maar ook op de diversiteit van ons werk. We werken met allerlei materialen, op verschillende manieren, en we werken ieder aan onze eigen thema’s. We zijn serieus met onze kunst bezig, al hebben we samen ook veel plezier. Dat is te zien in het grote doek dat aan het begin van de expositie hangt, in de eerste gang. Hiermee stellen we ons voor, als collectief, want alle Mijn-Art exposanten hebben eraan meegewerkt.

Deze expositie in C-Mill is onze eerste gezamenlijke expositie en we zijn allemaal erg blij dat we ons werk in deze mooie ruimtes hebben kunnen ophangen. We zijn benieuwd naar uw reacties! U kunt ons vinden op

Facebook: www.facebook.com/mijnartcollectief.nl.