CULTURA NOVA 2014:

Voorstellingsaanbieding voor de medewerkers van ©-mill Businesspark, van Ralph van Raat, Thomas Rutgers ism Intro In Situ – ‘The Piano and the Flightsimulator’ te zien op ©-mill Businesspark.

Beste medewerker van ©-mill Businesspark,

Van vrijdag 29 augustus tot en met zondag 7 september vindt de 24e editie van het internationale theaterfestival Cultura Nova plaats in Heerlen en omgeving, Tien dagen lang passie, poëzie en spanning, een programma vol beeldend theater, circus, muziek, beeldende kunst en film. Met als festivalhart de Spiegeltent voor Theater Heerlen met iedere avond gratis live muziek.

In het verleden heeft ©-mill Businesspark voor diverse activiteiten van Cultura Nova succesvol als locatie gefungeerd. Dit jaar heeft de organisatie voor de voorstelling ‘The Piano and the Flightsimulator’ van Ralph van Raat, Thomas Rutgers ism Intro in situ hier haar oog op laten vallen. Graag willen wij u met deze brief over onze plannen met deze plek informeren.

Een concert op vleugel en vluchtsimulator, Ralph van Raat is een van de meest gelauwerde uitvoerders van hedendaagse pianomuziek. De Volkskrant: “Zijn voorstelling is een belevenis waarbij beeld en geluid fraai samenwerken.” In de muziekperformance ‘The Piano and the Flightsimulator’ zit Ralph van Raat achter zijn vleugel en bedient hij tegelijkertijd, jawel… een vluchtsimulator. Via zijn pet met sensoren kijkt het publiek met hem mee; op drie grote projectieschermen is niet alleen de binnenkant van het vliegtuig maar ook de omgeving waarin hij vliegt te zien. De klanken van de vleugel, Ralph’s gesprekken met de vluchtleiding en de geluiden die de gesimuleerde vliegtuigen veroorzaken, maken deel uit van de door Florian Maier geschreven compositie. Muziektechnoloog Thomas Rutgers zorgt voor de technische invulling van deze interactieve multimedia performance.

De voorstelling is te zien op dinsdag 2 en woensdag 3 september. Aanvang: 20.30 uur. De opbouwwerkzaamheden starten op maandag 1 september aanstaande. Het geheel wordt weer afgebouwd op woensdag 3 september na de voorstelling.

Medewerkers van de bedrijven op ©-mill Businesspark krijgen op vertoon van deze brief bij de kassa van Theater Heerlen en aan de kassa op locatie – open vanaf een uur voor aanvang voorstelling – twee kaarten voor de prijs van één, voor de voorstelling ‘The Piano and the Flightsimulator’ (normale prijs:

€ 12,50). Zolang de voorraad strekt (niet geldig in combinatie met andere kortingen).

Voor meer informatie over de voorstellingen en het festival kunt u terecht op www.culturanova.nl.

Voor productionele vragen kunt u contact opnemen met Cultura Nova onder telefoonnummer

045 – 576 85 85.

Graag tot ziens tijdens Cultura Nova 2014.

Met vriendelijke festivalgroet,

Rocco Malherbe,

Cultura Nova Zomerfestival Heerlen