BEWONER STELT ZICH VOOR: FONTANKA B.V.

Peter van Stigt: “Fontanka B.V. is een Nederlands bedrijf, sinds 2000 actief in Rusland als partner, distributeur, agent voor Europese producenten van diervoeder, voeradditieven, desinfectie en hygiëneproducten. Eindgebruikers van deze producten zijn melk-, varkens-, pluimvee- en mengvoerbedrijven.

Niet alleen zijn we in Rusland actief, we bewegen ons ook op de markt in Kazachstan en Belarus. Daarnaast hebben we een netwerk van distributeurs door het hele land, van St. Petersburg tot Vladivostok (over een afstand van 9500 kilometer). We organiseren seminars, trainingen en technische ondersteuning, variërend van distributeurs tot eindgebruikers, vaak grote bedrijven. Ook ontvangen we regelmatig groepen van onze Russische klanten in Nederland en andere Europese landen met dezelfde doelstelling: ‘leren wat voor producten we aanbieden en hoe ermee te werken’ enz.

De Russische overheid is zich de laatste jaren actief gaan bemoeien met de landbouw in Rusland met een flinke groei als gevolg. Dat heeft Fontanka gemerkt.

Naast ons kantoor in Rusland hebben we een vestiging in Nederland. ©-mill bleek een voor mij uitstekende plek: flexibel, modern, prettig en met perfecte voorzieningen.

Hoe het allemaal zo gekomen is? Na mijn studie Bedrijfseconomie in Amsterdam heb ik begin jaren negentig in militaire dienst Russisch geleerd (met dank aan mijn echtgenote). Aansluitend heb ik een aantal jaren voor Nederlandse bedrijven gewerkt, maar altijd met een link naar Rusland. Van het één kwam het ander en inmiddels besta ik 15 jaar.”

Fontanka werkt in gebouw 5, kamer 29, groen vierkant op de deur; ook te vinden op www.fontanka.nl.”