Olifantengras voor een groener én duurzamer Heerlen

Heerlen heeft veel lelijke braakliggende terreinen waar voorlopig niets gebouwd wordt. Samen willen we deze stukken grond nieuw groen leven inblazen door het planten van olifantengras. Help mee, zodat we 7000 plantjes in heel Heerlen kunnen planten. Met slechts € 10,- help je al mee 24m² te sieren met Olifantengras!

Olifantengras is een vrolijk siergras dat niet alleen het straatbeeld opfrist, maar het is ook nog eens ontzettend goed voor het milieu. Het groeit snel en gemakkelijk, eenmaal aangeplant groeit het zeker vijftien jaar én de oogst kan gebruikt worden als brandstof waardoor de CO2 uitstoot aanzienlijk vermindert. Het gras is zelfs zo sterk, dat er lokaal nieuwe producten van gemaakt kunnen worden.

Met dit idee meldde Maarten van Re Use Materials zich enkele weken geleden bij de Stichting HeerlensDNA, een organisatie die zich ten doel stelt om ideeën van de stad tot leven te brengen. De stichting omarmde het initiatief en plaatste het idee op hun online platform: http://www.deideeenwinkel.nl/.

Waar komt het olifantengras?

Dat bepaal jij! Weet je een braakliggend terrein die wel wat groene vrolijkheid kan gebruiken? Laat het weten via info@heerlensdna.nl. Samen met jullie bepalen we de locaties waar het olifantengras wordt geplant. In totaal gaan we maar liefst 7000 plantjes planten, wat goed is voor het vullen van maar liefst een halve hectare grond!

Denk bijvoorbeeld eens aan de ‘bouwput’ bij ‘t Loon of de vele ongebruikte voetbalterreinen. Hoe leuk zou het zijn als deze tijdelijk ingevuld wordt met vrolijk groen?

Wat gebeurt er met het olifantengras?

Ten eerste, het vrolijkt de stad enorm op! Maar dat is niet alles, als het gras hoog genoeg is wordt het geoogst om daar energie mee op te wekken of manden mee te maken. Dit gebeurt na ongeveer anderhalf jaar: precies op tijd voor Serious Request 2015 in Heerlen! We willen het gras namelijk gebruiken voor de verwarming van de activiteiten rondom het Glazen Huis. Dit bespaart tijdens de koude winter enorm veel energie, waardoor we dus nóg meer geld overhouden voor de donaties aan Serious Request. En don’t worry: omdat het gras zo snel groeit, zijn de geoogste terreinen binnen no time weer groen.

Help mee!

Met slechts €10,- help je al mee 24m² te beplanten. Help jij met een kleine bijdrage mee Heerlen groen én duurzaam te maken? Doneren doe je hier.