AND ALSO: 009-4

OPROEP! CROWD FUNDERS GEZOCHT: The Merciless Hammond Battle

Sinds november 2011 is documentairemaker Roel Willems van Blend-r actief met het maken van een documentaire in de klasse ‘zeer bijzonder’. Willems volgt Limburgs muzikanten Robin Piso (DeWolff) en Thijs Schrijnemakers (Laura Jansen) die het oude Hammond orgel opnieuw elan geven.

De camera volgt het tweetal vanaf hun allereerste concert tot hun laatste memorabele optreden op een destijds snikheet Lowlands festival. Niet alleen wordt het Limburgse tweetal op bijzondere wijze op de ‘gevoelige plaat’ vastgelegd, Willems brengt met passie de enige orgelbouwer van Nederland in beeld, loodst de kijker met dezelfde flair door interviews met gerenommeerde orgelmuzikanten (Spike van Zoest, Pablo van de Poel, Bertus Borgers, Tren van Enckevort, Carlo de Wijs etc.).

De documentaire schetst een fascinerend beeld van de wereld van ‘Orgel Vreten’ en het ontstaan van het idee van de battle, geeft antwoord op tot nu toe onbeantwoorde vragen als ‘wat is dat eigenlijk, zo’n Hammondorgel?’, ‘wat maakt de muzikale samenwerking zo speciaal?’, maar bovenal, ‘hoe krijgen de heren het lompe instrument telkens weer op het podium?’

Last but not least wordt ook de belangrijkste vraag in beeld gebracht: ‘Wat is het geheim achter het enorme succes’ van dit tweetal met hun instrument uit vervlogen tijden, in een tijdperk waarin de snelheid van de digitale wereld allesoverheersend is.

De documentaire is veelbelovend. De opnames zijn achter de rug, de samenwerking met CineCrowd – om de docu tot een goed einde te brengen en nog dit jaar in première te laten gaan – is aangegaan.

Crowd Funding is inmiddels nodig om de laatste werkzaamheden te kunnen financieren en de documentaire daadwerkelijk te kunnen presenteren. Derhalve deze oproep: Hebben jullie passie voor unieke documentaires, op welke wijze dan ook en waarbij het uitgangspunt is ‘dat alle beetjes helpen’. Vinden jullie ‘Orgel Vreten’ een interessant project?

Elke Euro(cent) is van harte welkom. De Crowd Funding – nodig om het bedrag van € 7.500,00 bijeen te krijgen – loopt tot en met 22 september as. 12 uur.

Meer info, of wil je doneren? Kijk dan op:

https://www.facebook.com/TheMercilessHammondBattle

http://www.cinecrowd.nl/merciless-hammond-battle